Skip to main content

Ubisoft biedt sinds eind vorig jaar non-fungible tokens (NFT’s) aan in zijn game Tom Clancy Ghost Recon Breakpoint, en gamers zijn er niet blij mee. Ze snappen het gewoon niet, zeggen twee topmannen van Ubisoft nu in een interview.

De Australische website Finder interviewde Nicolas Pouard, vicepresident van Ubisofts innovatielab, en Didier Genevois, de technische directeur van de blockchaintak van het bedrijf over de NFT’s. Via Quartz biedt Ubisoft sinds december voorwerpen in Breakpoint te koop aan, die geregistreerd zijn op een blockchain – een soort digitaal grootboek.

Deze NFT’s blijken echter niet bijzonder in trek. Bovendien reageerde gamers hard op de aankondiging: een video over Quartz werd beladen met duimpjes omlaag en op sociale media wordt er veel gegrapt over de Ubisoft-NFT’s.

“Dat was een reactie die we verwacht hadden”, zegt Pouard nu tegen Finder. “We weten dat het geen simpel concept is om te begrijpen, maar dit is de eerste stap naar iets groters. Iets dat gemakkelijker door onze fans begrepen wordt.”

Leave a Reply