Uw mening

Is 2021 een zwaar jaar voor de ondernemer?

  Ja, zeker!
  Ja, wellicht
  Nee, nog niet
  Nee, zeker niet!

 

Archief

Peter Schiff voorspelt een grote dollarcrisis.

22-07-2021
Peter Schiff is nooit een vrolijke jongen geweest en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook nooit worden. De Chairman van SchiffGold, hij is ook CEO en Chief Global Strategist van Euro Pacific Capital Inc en gastheer van The Peter Schiff Show, is een aanhanger van de Oostenrijkse school in de economie. Als een van de weinigen voorspelde hij de grote crisis van 2007-2008, voorafgegaan door de instorting van de huizenmarkt.

70 procent van Nederlandse mkb-bedrijven is een familiebedrijf.

22-07-2021
Nederland telt op dit moment 271.790 familiebedrijven. 70 procent van alle bedrijven die meer dan een werknemer in dienst hebben, is daarmee een familiebedrijf. Van de horecabedrijven is zelfs 80 procent een familiebedrijf, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Bij landbouwbedrijven is dat 92 procent. Het merendeel van de familiebedrijven heeft niet meer dan vijftig werknemers, zegt het CBS.

Verhuur van Kantoormeubilair is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!

22-07-2021
Omdat het meubilair uit ons verhuurassortiment optimaal wordt gebruikt, duurt het veel langer voordat het meubilair is afgeschreven. Omdat wij het meubilair door minimale aanpassingen "fabrieksnieuw" weten te houden, kan de levenscyclus enorm worden verlengd. Hierdoor kent het meubilair een zogenaamd derde of zelfs vierde leven. Ook bij het transport van ons meubilair, maken wij alleen gebruik van gerecycled karton!  Wanneer het meubilair echt niet meer te gebruiken is, worden de diverse onderdelen op een geheel milieuverantwoorde wijze verwerkt en gerecycled.

Innoveren door samenwerken.

22-07-2021
Vanuit concurrentie- en milieuoverwegingen is het voor ondernemingen noodzakelijk producten en productieprocessen te innoveren. Het is een feit dat het tempo, waarin die innovaties moeten plaatsvinden, steeds hoger ligt. De terugverdientijd van innovaties wordt steeds korter. Hierdoor is er ook een groot financieel belang dat ondernemers drijft om te blijven innoveren.

Over JBN Drenthe.

22-07-2021
JBN Drenthe is een goed netwerk voor eigenaren van Drentse bedrijven die maximaal zes jaar geleden zijn opgericht. Jonge ondernemers staan voor veel uitdagingen: klanten, leveranciers en kennis moeten worden vergaard. Een JBN-er krijgt de ultieme kans om een netwerk op te bouwen en ondernemerservaringen uit te wisselen. Door de geringe investering is JBN een uitstekend middel om een jonge onderneming stevig op de regionale markt te zetten.

Nederland koploper in Europa met internettoegang.

22-07-2021
Nederland behoort tot de kopgroep van EU-28-landen met de meeste huishoudens die toegang hebben tot internet. In 2018 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis internet, het Europese gemiddelde was 87 procent. Ook met snelle breedbandverbindingen behoort Nederland tot de top. Dat blijkt uit een analyse door het CBS van cijfers van Eurostat.

Goldman Sachs is van mening dat goud immuun is tegen het Coronavirus.

21-07-2021
De nieuwe week is onder de grootste onrust begonnen op de financiele markten. Afgezien van de Coronacrisis, die nadrukkelijk aanwezig blijft in de media, is er ook de oorlog die op de oliemarkten wordt uitgevochten. De Saoedis hebben hun olieproductie fors opgetrokken in een poging om de Russen een pad in de korf te zetten. Rusland stelde zich namelijk op als een dwarsligger wat een verlaging van het productieplafond betreft.

Bent u klaar voor de Global Monetary Reset of GMR?

21-07-2021
De centrale banken wereldwijd hebben er een zootje van gemaakt, zoveel is zeker. Enerzijds kan hen dat niet echt aangesmeerd worden, want geconfronteerd met de grote financiele crisis van 2008 hadden ze weinig andere keuzemogelijkheden dan het treffen van onorthodoxe maatregelen. Alle hens werd aan de dek geroepen, de rente ging naar nul en er werden op grote schaal staatsobligaties ingekocht.

Gezocht: Startups met innovatief idee op het gebied van mobiliteit.

21-07-2021
Na vier succesvolle edities werd op 1 maart Mobility Lab 2021 gelanceerd. Startups met een innovatief idee op het gebied van mobiliteit kunnen zich vanaf nu aanmelden. Mobility Lab begeleidt de startups met vinden van hun eerste klant. Zo kunnen de startups hun innovatie testen in de praktijk en verkrijgen de bedrijven en/of overheden bij we ze testen nieuwe inzichten en oplossingen voor hun mobiliteitsuitdagingen.

IMF adviseert Duitsland meer te investeren in infrastructuur.

21-07-2021
Duitsland moet meer doen om de economische groei in het land aan te jagen. Dat vindt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat de regering in Berlijn maandag onder andere adviseerde om meer te investeren in infrastructuur. Ook zouden Duitse bedrijven meer moeten worden gestimuleerd om de lonen te verhogen. Dat is niet alleen goed voor onze oosterburen zelf, maar zou ook de inflatie in Europa naar een wat hoger niveau kunnen tillen.

Goud is een onmisbare bescherming tegen een schuldenberg van 250.000 miljard dollar.

21-07-2021
We leven in een gepolariseerde wereld vol onzekerheden en die onzekerheden werpen een steeds grotere schaduw af over de economie en over de financiele markten. Eigenlijk is onze wereld een surrealistisch plaatje geworden: iedereen blijft maar schulden maken, we leven er op los alsof er geen morgen bestaat. Zowel overheden, particulieren als bedrijven steken zichzelf steeds dieper in de schulden.

Niet de black swans maar de white swans zijn het grootste risico.

12-07-2021
Nouriel Roubini is terug van weggeweest. Hij pikte in op het boek Black Swans van Nassim Nicholas Taleb, waarin deze beschrijft hoe ons economisch en financieel systeem aan het wankelen kan worden gebracht door zogenaamde black swans. Deze zwarte zwanen zijn onverwachte gebeurtenissen die de boel op stelten komen zetten. Maar niet alleen zwarte zwanen blijken een gevaar te vormen.

Wordt het coronavirus de Black Swan die de goudprijs door het dak zal jagen?

12-07-2021
Over het coronavirus laat eigenlijk niemand het achterste van de tong zien. In de media is de ziekte wat uit beeld verdwenen, er wordt veel minder aandacht aan besteed dan enkele weken geleden het geval was. Volgens sommige bronnen gebeurt dat bewust, om de bevolking niet ongerust te maken. Voorlopig kan alleen met zekerheid gesteld worden dat van een massale uitbraak van het virus in het westen geen sprake is.

Eindhoven blijft koploper woningen creeren.

12-07-2021
Eindhoven blijft koploper in het ombouwen van kantoorpanden, winkels en andere gebouwen tot woningen. De Brabantse gemeente was vorig jaar goed voor 800 van de in totaal 8000 op deze wijze gecreeerde woningen. Daarmee voert Eindhoven net als een jaar eerder de ranglijst aan, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Netcircuit - Anders dan anders netwerken.

12-07-2021
Netcircuit combineert on-line netwerken via Social Media met het persoonlijk netwerken, in kleine groepen waar men echt aandacht voor elkaar heeft. Informeel en toch zakelijk. Netwerk Relatie Management Breng je echte zakelijke netwerk in kaart via de functies "netwerk relaties", voeg eigen contacten toe met eigen gegevens (alleen zichtbaar voor jou) over je relaties, hou per relatie een logboek van activiteiten.

Prijzen voor goud en zilver kunnen door het dak vliegen.

12-07-2021
De toegenomen onzekerheid op de beurzen en de obligatiemarkten heeft tot gevolg dat beleggers op zoek naar meer veiligheid opnieuw bij de edelmetalen zijn uitgekomen. De goudprijs is in de afgelopen weken gestegen en hetzelfde kan van de zilverprijs worden gezegd. Van een echte explosie van de goudmarkt is nog geen sprake en op de zilvermarkt is dat in nog veel mindere mate het geval.

Duitse economen pleiten voor fundamentele hervormingen in eurozone.

12-07-2021
Duitse topeconomen vinden dat economische hervormingen de ondersteunende rol van de Europese Centrale Bank (ECB) moeten overnemen. Het ruime stimuleringsbeleid zou juist de onwil om de economie aan te pakken maskeren. Dat stelt de economische adviescommissie van de Duitse regering in een woensdag gepubliceerd rapport. De economen, die bekendstaan als de wijze mannen, waarschuwen daarin dat overheden steeds minder bereid zijn hun economie te hervormen en dat sommige eurolanden nog altijd te weinig begrotingsdiscipline laten zien.

Meeste mensen handelen in huis energiebewust.

05-07-2021
Mensen die zeggen dat zij geven om het milieu zijn in hun gedrag meestal ook energiebewust. Zij doen de vaatwasser of de wasmachine bijvoorbeeld pas aan als die helemaal vol zijn. Dit milieubewuste gedrag is echter niet uitsluitend gemotiveerd door milieuoverwegingen, maar vooral ook door kostenoverwegingen.

Belang dienstensector sinds 1969 sterk toegenomen.

05-07-2021
De toegevoegde waarde van de dienstensector is sinds 1969 sterker gegroeid dan die van de goederenproductie. Het aandeel van de dienstenproducenten in de Nederlandse economie steeg in de periode 1969-2016 van 56 procent naar ruim 78 procent. Dit meldt het CBS in de periodieke publicatie de Nederlandse economie, op basis van nieuwe tijdreeksen. Deze zijn op verzoek van DNB en CPB samengesteld.

7 banken zijn verantwoordelijk voor het manipuleren van de forexmarkten.

05-07-2021
Zijn onze financiele markten gemanipuleerd of zijn ze niet gemanipuleerd? Het antwoord op die vraag kan ons inziens alleen maar positief luiden. De bewijzen voor de manipulatie liggen klaar en duidelijk op tafel, waarbij alleen maar de bijkomende vraag moet worden gesteld in hoeverre die manipulatie leidt. En dat zou wel eens verder kunnen zijn dan algemeen wordt geloofd en aangenomen.

HOE VEILIG EN VERTROUWD IS DE EURO?

05-07-2021
Otmar Issing, ook wel de architect van de euro genoemd, zat als eerste econoom van de ECB aan de tekentafel. Wat heeft hij tegenwoordig nog te zeggen over zijn geesteskind? De euro is verraden door de politiek aldus Issing in een publicatie in Elsevier. Wellicht heeft hij mogelijk gelijk als hij stelt dat de politiek er een potje van maakt. Disciplines worden massaal overboord gegooid. Een land zoals Griekenland had wellicht nooit gered mogen worden. Men had ze mogelijk ook beter uit de euro gezet. De ECB probeert de boel al jaren bij mekaar te houden.

IK maakt het makkelijker.

05-07-2021
Ben jij de ondernemer met meer ambitie dan tijd? Ik ben er van overtuigd dat ik het je makkelijker kan maken! Ik organiseer je afspraken, regel je financien, zorg dat je administratie op orde is, manage je projecten, update je social media . Kortom ik neem de "bijzaken" van je over zodat jij kunt doen waar je het beste in bent. Ik hecht veel waarde aan persoonlijke benadering, betrouwbaarheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid omdat dit ingredienten zijn voor onze langdurige samenwerking.

Nederlandse bakkers vinden kosten voor pintransacties te hoog.

28-06-2021
Ambachtelijke bakkers in Nederland zijn boos over de hoogte van pintarieven. Vooral wanneer kleinere bedragen worden afgerekend zijn de pinkosten in verhouding veel te hoog, menen de bakkers. Reden voor branchevereniging NBOV om aan de bel te trekken, onder meer bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een woordvoerder van de NBOV legt uit dat bijvoorbeeld voor het pinnen van een koek van 1 euro, de bakkers al 5,5 eurocent, en dus 5,5 procent van de omzet moeten afdragen. Supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn zouden volgens de organisatie per kassabon ruim de helft minder kwijt zijn aan pinkosten.

Maastricht heeft meer winkels per inwoner dan Amsterdam.

28-06-2021
Van de 25 grote gemeenten heeft Maastricht de meeste winkels per hoofd van de bevolking. Amsterdam heeft met afstand de meeste winkels van alle gemeenten. Den Haag heeft de meeste winkels per vierkante kilometer. Dat meldt het CBS na een nieuwe analyse van bestaande cijfers over winkelvestigingen.

Duitse minister: Eigen Europees betaalsysteem kan deal met Iran redden.

28-06-2021
Als de Europese Unie de deal met Iran wil redden, moet de unie minder afhankelijk worden van de Verenigde Staten, aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. Hij pleit voor een Europees betalingssysteem, zonder de VS. Het versterken van de Europese autonomie is volgens Maas "onontbeerlijk", schrijft hij dinsdag in een opinieartikel in de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Waarom legt Duitsland de cashverkopen van goud aan banden?

25-06-2021
De Duitsers zijn echte goudkevers. Volgens een recent onderzoek gedaan door het Research Center for Financial Services voor rekening van de Reisebank bezitten de Duitsers momenteel 8.918 ton goud voor een totaal bedrag van 330 miljard euro. Iets meer dan de helft daarvan is in gouden staven of munten, de rest in juwelen. Ook de Duitse centrale bank bezit 3.366,80 ton goud.

Goud beschikt nog over heel wat stijgingspotentieel.

25-06-2021
Wat is er interessant aan de huidige cyclus bij de edelmetalen? Het feit dat niet alleen de ETFs goud kopen voor beleggers die op een onrechtstreekse manier in het gele metaal wensen te beleggen, maar dat ook fysiek goud op grote schaal wordt gekocht. Dat is onder andere de mening van Myles Udland, co-anker van The Final Round en co-auteur van de Morning Brief. Udland is positief voor de goudmarkt.

Economie groeit hardst in Eindhoven en Almere.

22-06-2021
Almere en de regio Eindhoven zagen het afgelopen jaar de sterkste economische groei. Met een groei van 4,9 procent voor beide regio's werden de vier grote steden allemaal afgetroefd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De regio Zuidoost-Noord-Brabant waartoe Eindhoven behoort dankte zijn groei aan de industrie en zakelijke dienstverlening, die daar ruim zijn vertegenwoordigd. Almere profiteerde van de opmars van leasebedrijven. Flevoland was mede daardoor de provincie met de sterkste groei, voor Noord-Brabant en Noord-Holland.