Uw mening

Wordt 2018 een zwaar jaar voor de ondernemer?

  Ja, zeker!
  Ja, wellicht
  Nee, nog niet
  Nee, zeker niet!

 

Archief

Verhuur van Kantoormeubilair is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!

21-09-2018
Omdat het meubilair uit ons verhuurassortiment optimaal wordt gebruikt, duurt het veel langer voordat het meubilair is afgeschreven. Omdat wij het meubilair door minimale aanpassingen "fabrieksnieuw" weten te houden, kan de levenscyclus enorm worden verlengd. Hierdoor kent het meubilair een zogenaamd derde of zelfs vierde leven. Ook bij het transport van ons meubilair, maken wij alleen gebruik van gerecycled karton!  Wanneer het meubilair echt niet meer te gebruiken is, worden de diverse onderdelen op een geheel milieuverantwoorde wijze verwerkt en gerecycled.

Economie groeit hardst in Eindhoven en Almere.

21-09-2018
Almere en de regio Eindhoven zagen het afgelopen jaar de sterkste economische groei. Met een groei van 4,9 procent voor beide regio's werden de vier grote steden allemaal afgetroefd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De regio Zuidoost-Noord-Brabant waartoe Eindhoven behoort dankte zijn groei aan de industrie en zakelijke dienstverlening, die daar ruim zijn vertegenwoordigd. Almere profiteerde van de opmars van leasebedrijven. Flevoland was mede daardoor de provincie met de sterkste groei, voor Noord-Brabant en Noord-Holland.

HOE VEILIG EN VERTROUWD IS DE EURO?

21-09-2018
Otmar Issing, ook wel de architect van de euro genoemd, zat als eerste econoom van de ECB aan de tekentafel. Wat heeft hij tegenwoordig nog te zeggen over zijn geesteskind? De euro is verraden door de politiek aldus Issing in een publicatie in Elsevier. Wellicht heeft hij mogelijk gelijk als hij stelt dat de politiek er een potje van maakt. Disciplines worden massaal overboord gegooid. Een land zoals Griekenland had wellicht nooit gered mogen worden. Men had ze mogelijk ook beter uit de euro gezet. De ECB probeert de boel al jaren bij mekaar te houden.

Over JBN Drenthe.

21-09-2018
JBN Drenthe is een goed netwerk voor eigenaren van Drentse bedrijven die maximaal zes jaar geleden zijn opgericht. Jonge ondernemers staan voor veel uitdagingen: klanten, leveranciers en kennis moeten worden vergaard. Een JBN-er krijgt de ultieme kans om een netwerk op te bouwen en ondernemerservaringen uit te wisselen. Door de geringe investering is JBN een uitstekend middel om een jonge onderneming stevig op de regionale markt te zetten.

Recordaantal snelgroeiende bedrijven.

21-09-2018
Het aantal snelgroeiende bedrijven is in 2017 verder gestegen tot bijna 8 500. De zakelijke dienstverlening telde de meeste snelle groeiers. In de bouw nam het aantal snelle groeiers het meest toe. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het Nederlandse bedrijfsleven.

Omzet detailhandel bijna 4 procent hoger in juli.

20-09-2018
De detailhandel heeft in juli 3,8 procent meer omgezet dan in juli 2017, meldt het CBS. Het verkoopvolume groeide met 3,3 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 22 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juli. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel ruim 2 procent hoger dan in juli 2017.

Handelsoorlogen kunnen in het gezicht van Trump ontploffen.

20-09-2018
President Donald Trump lijkt vast bereid om zijn politiek van invoerheffingen voor buitenlandse import verder te zetten, tot grote woede van zowat alle belangrijke handelspartners. Brandon Smith van Alt-Market.com waarschuwt echter dat de Amerikaanse president met vuur speelt. De handelsoorlogen kunnen in het gezicht van Trump ontploffen, want de dollar zou wel eens het kind van de rekening kunnen worden.

Areaal bloembollen blijft groeien.

20-09-2018
De oppervlakte landbouwgrond bestemd voor de bollenteelt blijft stijgen. Het areaal bloembollen was in 2017 vergeleken met 2000 met 18 procent gegroeid naar meer dan 26 duizend hectare. Vooral de tulpenbollenteelt is in deze periode toegenomen. Het aantal bloembollentelers is tegelijkertijd gedaald. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van de CBS-landbouwtelling.

Chinese vraag naar gouden juwelen groeit opnieuw.

20-09-2018
China blijft voor buitenstaanders een land vol mysteries. Rudyard Kipling schreef destijds East is east and west is west and never the twins shall meet. Inderdaad begrijpen we nog altijd weinig van het doen en laten van de Chinezen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Chinese economie? Er wordt al jarenlang gezegd dat de Chinezen op de rand van een economische vulkaan leven, maar tot dusver is die nog altijd niet tot uitbarsting gekomen.

IK maakt het makkelijker.

20-09-2018
Ben jij de ondernemer met meer ambitie dan tijd? Ik ben er van overtuigd dat ik het je makkelijker kan maken! Ik organiseer je afspraken, regel je financien, zorg dat je administratie op orde is, manage je projecten, update je social media . Kortom ik neem de "bijzaken" van je over zodat jij kunt doen waar je het beste in bent. Ik hecht veel waarde aan persoonlijke benadering, betrouwbaarheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid omdat dit ingredienten zijn voor onze langdurige samenwerking.

VS voert importheffingen in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen.

19-09-2018
De Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar (171 miljard euro) aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. De Amerikaanse president Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend.

Linke(dIN) soep

19-09-2018
Social media in het algemeen en LinkedIn, Facebook en Twitter in het bijzonder zijn “hot” en razend populair. Bijna alle jongeren en steeds meer volwassenen gebruiken deze media. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het leuk, nuttig en leerzaam is. Oude vrienden en kennissen worden zo weer opgespoord en nieuwe relaties, zakelijk en persoonlijk, ontstaan. Maar, zoals Cruijff al zei, “ieder voordeel heb ook zijn nadeel”.

E.ON schrapt duizenden banen na overname.

19-09-2018
Het Duitse energiebedrijf E.ON schrapt zo'n 5000 banen in de overname van branchegenoot Innogy. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van E.ON en het eveneens Duitse RWE, dat zijn belang in Innogy verkoopt aan E.ON. Met de overname wordt Innogy, het moederbedrijf van Essent, gewaardeerd op 22 miljard euro. Het gaat om een complexe deal, waarbij E.ON en RWE aandelen uitruilen. RWE meldde overigens geen banen te schrappen.

Netcircuit - Anders dan anders netwerken.

19-09-2018
Netcircuit combineert on-line netwerken via Social Media met het persoonlijk netwerken, in kleine groepen waar men echt aandacht voor elkaar heeft. Informeel en toch zakelijk. Netwerk Relatie Management Breng je echte zakelijke netwerk in kaart via de functies "netwerk relaties", voeg eigen contacten toe met eigen gegevens (alleen zichtbaar voor jou) over je relaties, hou per relatie een logboek van activiteiten.

Belang dienstensector sinds 1969 sterk toegenomen.

18-09-2018
De toegevoegde waarde van de dienstensector is sinds 1969 sterker gegroeid dan die van de goederenproductie. Het aandeel van de dienstenproducenten in de Nederlandse economie steeg in de periode 1969-2016 van 56 procent naar ruim 78 procent. Dit meldt het CBS in de periodieke publicatie de Nederlandse economie, op basis van nieuwe tijdreeksen. Deze zijn op verzoek van DNB en CPB samengesteld.

Maastricht heeft meer winkels per inwoner dan Amsterdam.

18-09-2018
Van de 25 grote gemeenten heeft Maastricht de meeste winkels per hoofd van de bevolking. Amsterdam heeft met afstand de meeste winkels van alle gemeenten. Den Haag heeft de meeste winkels per vierkante kilometer. Dat meldt het CBS na een nieuwe analyse van bestaande cijfers over winkelvestigingen.

Rusland en Turkije dumpen Treasuries en kopen goud.

18-09-2018
De goudprijs zucht en kreunt onder het gewicht van de sterke dollar en de stijging van de rentevoeten in de Verenigde Staten, wat veel beleggers in edelmetalen met een stevige kater heeft opgezadeld. Maar dat is eigenlijk het verhaal met de kleine letters, het verhaal dat met de grote letters wordt geschreven ziet er heel anders uit. Want het blijkt dat de grote jongens zich weinig aantrekken van de bewegingen op korte termijn van de goudprijs.

Nederlandse landbouwexport op recordhoogte.

18-09-2018
De Nederlandse export van landbouwgoederen bereikte in 2017 een recordniveau van 91,7 miljard euro, waarmee de vorige piek in 2016 met ruim 7 procent is overtroffen. Dat melden CBS en Wageningen Economic Research op basis van gezamenlijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Supermarkten boeken hoogste omzetgroei sinds 2009.

17-09-2018
De omzet van de detailhandel was in het tweede kwartaal van dit jaar 4,1 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De supermarktomzet steeg met 4,7 procent. Dat is de hoogste omzetgroei voor deze branche sinds 2009, het begin van de financieel-economische crisis. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

70 procent van Nederlandse mkb-bedrijven is een familiebedrijf.

17-09-2018
Nederland telt op dit moment 271.790 familiebedrijven. 70 procent van alle bedrijven die meer dan een werknemer in dienst hebben, is daarmee een familiebedrijf. Van de horecabedrijven is zelfs 80 procent een familiebedrijf, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Bij landbouwbedrijven is dat 92 procent. Het merendeel van de familiebedrijven heeft niet meer dan vijftig werknemers, zegt het CBS.

Innoveren door samenwerken.

17-09-2018
Vanuit concurrentie- en milieuoverwegingen is het voor ondernemingen noodzakelijk producten en productieprocessen te innoveren. Het is een feit dat het tempo, waarin die innovaties moeten plaatsvinden, steeds hoger ligt. De terugverdientijd van innovaties wordt steeds korter. Hierdoor is er ook een groot financieel belang dat ondernemers drijft om te blijven innoveren.

Junk bonds kunnen de volgende crisis veroorzaken.

14-09-2018
Moeten er nog crisissen zijn? Jim Rickards van Daily Reckoning vraagt zich af hoe het mogelijk is dat er nog altijd geen nieuwe crisis is uitgebroken. Aan potentiele brandhaarden is namelijk geen gebrek. Hij verwijst in dat verband naar China, waar insolvabele banken en staatsbedrijven met oninbare kredieten voor een totaal bedrag van 250 miljard dollar opgezadeld zitten. Voorlopig heeft de regering in Beijing het uitbreken van een crisis echter kunnen voorkomen.

Haven Rotterdam verwerkt meer containers.

14-09-2018
De Rotterdamse haven verwerkt almaar meer containers. In het eerste kwartaal van dit jaar was sprake van een groei van de containeroverslag met 6,1 procent. De aangevoerde containers zaten in doorsnee iets minder vol. De toename in gewicht bedroeg 4,6 procent. Behalve containers verwerkte de haven ook meer minerale olieproducten. Deze werden vooral vanuit Rotterdam naar elders verscheept. Verder steeg de overslag van biomassa en vloeibaar gemaakt aardgas (lng) volgens de haven ,,spectaculair".

Wederom bovengemiddelde economische groei Eindhoven.

14-09-2018
De economie van de gemeente Eindhoven groeide in 2017 met 4,6 procent. Daarmee was de groei, net als in 2016, de sterkste van de vijf grootste steden in Nederland. De Nederlandse economie groeide gemiddeld met 2,9 procent in 2017. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek voor het CBS Urban Data Center Eindhoven. De economische groei had Eindhoven vooral te danken aan de groeiende industrie in deze gemeente. Het COROP-gebied Zuidoost-Noord-Brabant, waar ook relatief veel industrie is gevestigd, groeide met 4,9 procent. Ook de provincie Noord-Brabant had met 3,7 procent een bovengemiddelde groei.

Waarom haalt iedereen zijn goud weg uit Amerikaanse kluizen?

14-09-2018
De goudmarkt is een markt die vele mysteries verbergt. Zo is het nog altijd niet duidelijk welke onzichtbare hand belet dat de goudprijs stijgt op een moment dat alle factoren zo een stijging rechtvaardigen. Er is meer inflatie, aan geopolitieke spanningen is geen gebrek en op de achtergrond is er nog steeds het risico van een forse correctie op de financiele markten. Begrijpen wie kan, maar toch weigert het goud (en hetzelfde geldt voor de andere edelmetalen) voorlopig van plaats te komen.

Nederland tweede avocado-importeur ter wereld.

14-09-2018
Nederland importeerde in 2016 voor een recordbedrag van 433 miljoen euro aan avocados. Daarmee is Nederland na de VS de grootste avocado-importeur ter wereld. Vier op de vijf ingevoerde avocados zijn niet voor Nederlandse consumptie, maar gaan door naar andere landen. Dat meldt het CBS op basis van aanvullende analyse van recent gepubliceerde cijfers.

Containervervoer zorgt voor groei zeevaart.

13-09-2018
De totale overslag van goederen in de Nederlandse zeehavens is in 2017 met ruim 1 procent gestegen tot 595 miljoen ton. De groei van de zeevaart zat vorig jaar grotendeels in de containervaart. De overslag van natte bulkgoederen (aardolie en aardolieproducten) nam met 3 procent af. De aan- en afvoer van droge bulkgoederen (kolen en ijzererts) bleef nagenoeg gelijk. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Export buiten EU groot in Friesland en Noord-Brabant.

13-09-2018
Friesland en Noord-Brabant zijn qua goederenexport het meest gericht op landen buiten de EU. Bij Friesland gaat het om 45 procent van de totale goederenexport. Voornamelijk zuivelproducten worden vanuit Friesland over de EU-grenzen geexporteerd. Na Friesland volgt Noord-Brabant, dat onder meer veel chipmachines exporteert naar landen als Zuid-Korea en Taiwan. De Groningse export is het minst gericht op landen buiten de EU. Dat meldt CBS.

Industriele omzet opnieuw gestegen.

12-09-2018
Producenten in de industrie zetten in het tweede kwartaal van 2018 6,7 procent meer om. Hiermee steeg de omzet voor het zevende kwartaal op rij. Het producentenvertrouwen is opnieuw minder positief. Ondernemers zien het tekort aan personeel als een van de grootste belemmeringen. Dat meldt het CBS in het kwartaalbeeld industrie. De industriele omzet binnen Nederland nam toe met 9,3 procent, terwijl de groei van de buitenlandse omzet 5,2 procent bedroeg. De afzetprijzen in de industrie stegen voor het zevende kwartaal op rij; ditmaal met 3,2 procent.

IMF adviseert Duitsland meer te investeren in infrastructuur.

12-09-2018
Duitsland moet meer doen om de economische groei in het land aan te jagen. Dat vindt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat de regering in Berlijn maandag onder andere adviseerde om meer te investeren in infrastructuur. Ook zouden Duitse bedrijven meer moeten worden gestimuleerd om de lonen te verhogen. Dat is niet alleen goed voor onze oosterburen zelf, maar zou ook de inflatie in Europa naar een wat hoger niveau kunnen tillen.

Ondernemers voorzien verdere groei.

12-09-2018
Nederlandse ondernemers verwachten voor 2018 een verdere groei van de omzet, de werkgelegenheid en de investeringen. Ten aanzien van de omzet zijn de verwachtingen het meest positief. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Meer mensen aan het werk.

11-09-2018
Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 20 duizend per maand toegenomen. Dit waren er in mei ruim 8,7 miljoen, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Bijna 4,2 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Onder hen waren 352 duizend mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Zij zijn volgens de ILO-definitie werkloos. Gemiddeld nam hun aantal in de laatste drie maanden af met 5 duizend per maand.

Biergigant AB Inbev boekt meer winst over afgelopen jaar.

11-09-2018
Biergigant Anheuser-Busch InBev heeft afgelopen jaar fors meer winst gemaakt. Het bedrijf, dat goed is voor circa een derde van de wereldwijde bierproductie, profiteerde van hogere prijzen en de groeiende verkoop van zogeheten premiumbieren. Ook wist de brouwer verdere kostenbesparingen te realiseren in het verlengde van de overname van branchegenoot SABMiller.

Duitse minister: Eigen Europees betaalsysteem kan deal met Iran redden.

11-09-2018
Als de Europese Unie de deal met Iran wil redden, moet de unie minder afhankelijk worden van de Verenigde Staten, aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. Hij pleit voor een Europees betalingssysteem, zonder de VS. Het versterken van de Europese autonomie is volgens Maas "onontbeerlijk", schrijft hij dinsdag in een opinieartikel in de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Stichting wil uitstoot 250 bedrijventerreinen terugdringen.

10-09-2018
Stichting Bedrijventerreinen Energiepositief BE+ wil 250 Nederlandse bedrijventerreinen in de komende vijf jaar verduurzamen. Initiatiefnemers ontwikkelingsmaatschappij Oost NV, Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN), TNO en WM3 Energie presenteren woensdag een plan dat een besparing van 32 petajoule (pj) per jaar moet opleveren. "Een derde van de doelstelling uit het Energieakkoord", aldus de organisaties.

Aantal vacatures bereikt recordhoogte.

07-09-2018
Het aantal openstaande vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt. Eind juni waren het er 251 duizend, een toename van 16 duizend in het tweede kwartaal. Daarmee werd het vorige recordaantal van eind 2007 met 2 duizend overtroffen. Daarnaast daalde in het tweede kwartaal het aantal werklozen met 14 duizend, terwijl het aantal banen verder groeide met 52 duizend. Hierdoor is de spanning op de arbeidsmarkt verder opgelopen. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt.

Eindhoven blijft koploper woningen creeren.

07-09-2018
Eindhoven blijft koploper in het ombouwen van kantoorpanden, winkels en andere gebouwen tot woningen. De Brabantse gemeente was vorig jaar goed voor 800 van de in totaal 8000 op deze wijze gecreeerde woningen. Daarmee voert Eindhoven net als een jaar eerder de ranglijst aan, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ondernemers zien steeds minder obstakels.

06-09-2018
Ondernemers ondervinden steeds minder vaak belemmeringen voor hun bedrijfsvoering. Aan het begin van het derde kwartaal gaf ruim de helft aan geen belemmeringen meer te ondervinden. Wel wordt er vaker een tekort aan geschikte arbeidskrachten als belemmering genoemd. Dit meldt CBS. Van de ondernemers met een bedrijf met vijf of meer werkzame personen geeft een op de zeven aan dat onvoldoende vraag naar zijn producten of diensten een belemmering is. Dit aantal was sinds de start van de meting van het ondernemersvertrouwen in 2008 nog niet zo laag. In 2009, vlak na het uitbreken van de kredietcrisis, had nog een op de drie van de ondernemers te maken met onvoldoende vraag.

Duitse economen pleiten voor fundamentele hervormingen in eurozone.

06-09-2018
Duitse topeconomen vinden dat economische hervormingen de ondersteunende rol van de Europese Centrale Bank (ECB) moeten overnemen. Het ruime stimuleringsbeleid zou juist de onwil om de economie aan te pakken maskeren. Dat stelt de economische adviescommissie van de Duitse regering in een woensdag gepubliceerd rapport.

Consumentenprijzen 1,4 procent hoger in 2017.

06-09-2018
De consumentenprijzen waren in 2017 gemiddeld 1,4 procent hoger dan in 2016, maakt het CBS bekend. Goederen waren gemiddeld 1,5 procent duurder en de prijzen van diensten lagen 1,2 procent boven het prijsniveau in 2016. Na drie jaar met geringe prijsstijgingen zijn de consumentenprijzen in 2017 weer sterker gestegen. In 2016 was de prijsstijging van goederen en diensten met 0,3 procent nog de laagste in bijna 30 jaar.

Iets meer faillissementen.

05-09-2018
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets toegenomen. In juli 2018 zijn er 3 bedrijven meer failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. De meeste faillissementen in juli zijn uitgesproken in de handel.

Goederenvervoer Nederland gestegen in 2017.

04-09-2018
De hoeveelheid in Nederland vervoerde goederen bedroeg in 2017 1,69 miljard ton, een stijging van 1,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Deze stijging was te zien bij vrijwel alle vervoerwijzen, alleen via het spoor werd in 2017 minder vervoerd dan het jaar ervoor. Dit meldt het CBS in de nieuwe Jaarmonitor Goederenvervoer.

Centrale banken blijven goud kopen.

04-09-2018
De aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank zal beginnen met het afbouwen van haar balansen is niet zonder gevolgen gebleven op de financiele markten. De FED stelde tevens, in tegenstelling tot wat sommigen hadden verwacht, voor dit jaar toch een nieuwe renteverhoging in het vooruitzicht en dat gaf de dollar opnieuw vleugels. De greenback kon zodoende een deel van het eerder dit jaar geleden verlies weer goedmaken.

Aantal fastfoodzaken in Nederland stijgt.

03-09-2018
Het aantal fastfoodzaken in Nederland neemt toe omdat bestaande winkels uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin' Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN Amro in een onderzoek. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 procent. Begin 2018 waren er 6240 fastfoodwinkels, tegen 6070 begin 2005. Fastfoodzaken profiteren van van consumenten die vaker buiten de deur eten en kiezen voor gemaksvoedsel. ABN denkt dat dit jaar de consumptie van fastfood verder zal toenemen, met een stijging van de verkoopvolumes met 5 procent. In de afgelopen zeven jaar ging de hoeveelheid verkochte fastfood met een kwart omhoog. De omzet in de fastfoodbranche nam met ruim 45 procent toe door de hogere prijzen.

Goudprijs kan (eindelijk) klaar zijn voor herstel.

03-09-2018
We moeten er geen doekjes om winden: goud, zilver en de andere edelmetalen hebben dit jaar rotslecht gepresteerd. Op de goudmarkt is het al kommer en kwel sinds april van dit jaar. Als we de chart bekijken, is er sprake van een alsmaar dalende trend. Het sentiment werd geleidelijk aan negatiever, met als gevolg dat steeds meer speculanten short posities hebben ingenomen. Met als gevolg dat de goudprijs nog verder daalt.

Vooruitzichten voor goudprijs zien er (op lange termijn ) uitstekend uit.

31-08-2018
Money Morning besteedt regelmatig aandacht aan de goudmarkt, waarbij in een recente publicatie werd verwezen naar een studie van Ronald-Peter Stoeferle en Mark Valek van Incrementum AG. Beide analisten zijn van mening dat het goud op termijn haar rol van veilige vluchthaven opnieuw zal waarmaken. De titel van het rapport dat beide heren maakten, laat aan duidelijkheid niets te wensen over: In gold we trust.

De goudprijs kan in 2018 naar 1700 dollar en hoger.

30-08-2018
Wat valt er momenteel nog over de goudprijs te vertellen? Goud, zilver en de andere edelmetalen staan momenteel geenszins in het brandpunt van de belangstelling, laat dat duidelijk zijn. De goudmarkt ligt op apegapen en van de zilvermarkt kan zonder overdrijving hetzelfde worden gezegd. Sommige analisten krijgen de indruk dat de edelmetalen dood en begraven zijn, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Bent u klaar voor de Global Monetary Reset of GMR?

29-08-2018
De centrale banken wereldwijd hebben er een zootje van gemaakt, zoveel is zeker. Enerzijds kan hen dat niet echt aangesmeerd worden, want geconfronteerd met de grote financiele crisis van 2008 hadden ze weinig andere keuzemogelijkheden dan het treffen van onorthodoxe maatregelen. Alle hens werd aan de dek geroepen, de rente ging naar nul en er werden op grote schaal staatsobligaties ingekocht.

Nederland koploper in Europa met internettoegang.

28-08-2018
Nederland behoort tot de kopgroep van EU-28-landen met de meeste huishoudens die toegang hebben tot internet. In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis internet, het Europese gemiddelde was 87 procent. Ook met snelle breedbandverbindingen behoort Nederland tot de top. Dat blijkt uit een analyse door het CBS van cijfers van Eurostat.

Nederlandse bakkers vinden kosten voor pintransacties te hoog.

20-08-2018
Ambachtelijke bakkers in Nederland zijn boos over de hoogte van pintarieven. Vooral wanneer kleinere bedragen worden afgerekend zijn de pinkosten in verhouding veel te hoog, menen de bakkers. Reden voor branchevereniging NBOV om aan de bel te trekken, onder meer bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een woordvoerder van de NBOV legt uit dat bijvoorbeeld voor het pinnen van een koek van 1 euro, de bakkers al 5,5 eurocent, en dus 5,5 procent van de omzet moeten afdragen. Supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn zouden volgens de organisatie per kassabon ruim de helft minder kwijt zijn aan pinkosten.

Consumentenprijzen in juni 1,7 procent hoger.

14-08-2018
De consument betaalde in juni 1,7 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder, meldt het CBS. In mei was de prijsstijging van goederen en diensten op jaarbasis eveneens 1,7 procent. De CPI is een belangrijke indicator voor het verschijnsel inflatie, maar is niet hetzelfde. De index geeft het prijsverloop weer van een pakket goederen en diensten zoals dagelijkse boodschappen, kleding, benzine, huur en verzekeringspremies. Inflatie is breder dan de prijsontwikkeling van consumentengoederen en diensten, want bijvoorbeeld ook koopwoningen, industriele producten, aandelen en goud veranderen van prijs.